Specialisatie oncologie

Ik heb mij verder gespecialiseerd in voeding bij oncologie. Voor voedingsvragen kunt u bij mij terecht tijdens alle fasen van kanker, vanaf de diagnose, tijdens de therapie en gedurende de palliatieve fasen. U kunt zo verzwakking, spierverlies, gewichtsveranderingen zoveel mogelijk tegengaan. 

Onderwerpen die tijdens dieetadvies ter sprake kunnen komen zijn:

Veel oncologie patiënten ervaren smaak- en reukverlies. Dat komt door de therapie of de ziekte zelf. Het plezier in eten gaat weg en de dagelijkse maaltijden worden frustrerend en teleurstellend. Door gebruik te maken van bepaalde smaakmakers kan ik u helpen bij het weer genieten van eten, wat van groot belang is voor uw fysieke gezondheid, uw welbevinden en de kwaliteit van leven.

Welke vitamines, mineralen, specerijen, voedingsstoffen hebben invloed op de werking van antikankertherapieën?
Wat zijn de meest gunstige eetmomenten tijdens therapieën?
Dit zijn vragen van kankerpatiënten waar ik antwoord op kan geven.

Wanneer is het wel of juist niet zinnig om bijvoeding te geven in de palliatieve fase. Achteruitgang roept machteloosheid en verdriet op, waarbij de omgeving het vaak erg lastig vind om voeding los te laten, want ‘wie niet meer eet, gaat dood’. Ik kan handvatten geven bij eten in de laatste levensfase.

Graag ben ik u van dienst om uw kwaliteit van leven te verbeteren!

Monique Koopman